Dani zime na Kozari 2018

Privredno-turistička manifestacija "Dani zime na Kozari" završena je 08.02.2018. proglašenjem pobjednika i dodjelom pehara i priznanja.

Novčana nagrada za prvo mjesto bila je 250 KM, drugo mjesto 150 KM i treće mjesto 100 KM.

Među devet sportskih ekipa, najbolje rezultate u šest takmičarskih disciplina postigli su članovi ekipe opštine Kozarska Dubica.

Najbolji kotlić u gastro takmičenju u kategoriji srednjih škola pripremili su učenici Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" iz Srpca. Takmičilo se osam srednjih škola.

U kategoriji lovački kotlić učestvovalo je devet lovačkih udruženja iz Prijedora, Kostajnice, Novog Grada, Banjaluke i Kozarske Dubice, a najbolji su bili članovi Lovačkog udružnja "Sana" iz Oštre Luke.

U kategoriji izviđački odredi i planinarska društva učešće je uzelo 13 odreda i društava iz Prijedora, Kozarske Dubice, Banjaluke, Srpca, Sanskog Mosta, Petrova i Gradiške.

Titulu pobjednika u pripremi kotlića u ovoj kategoriji ponijeli su članovi Izviđačkog odreda "Moštanica" iz Kozarske Dubice.

Svima njima bila su obezbijeđena sredstva od 150 KM za nabavku gastro materijala za kotliće.

U okviru ovogodišnjih "Dana zime na Kozari" održan je i ski-kup u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva "Ljubijski rudar". Takmičari su se nadmetali u muškoj i ženskoj konkurenciji i to u kategoriji srednjoškolaca, te starijih i mlađih osnovaca.

Tradicionalna manifestacija "Dani zime na Kozari", koja je održana dvanaesti put, danas je okupila više hiljada posjetilaca. Visina snijega na Mrakovici bila je 45 centimetara.

Otvaranju "Dana zime na Kozari" prisustvovali su ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić i ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i načelnici susjednih potkozarskih opština.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović rekla je da je ovogodišnja manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, da je na Kozari svako mogao pronaći nešto za sebe - ljubitelji prirode, skijanja i gastronomske ponude.

Direktor Nacionalnog parka "Kozara" Dragan Romčević istakao je ovo jedna od najmasovnijih manifestacija koja se dešava na ovom prostoru, ali i koja najviše promoviše Nacionalni park i sve ono što on može da pruži posjetiocima.

Ulaz u Nacionalni park "Kozara" plaćan je po promotivnoj cijeni jednu KM.

U kulturno-umjetničkom programu nastupila kulturno-umjetnička i pjevačka društva, lokalni bendovi i tamburaši.

Organizatori "Dana zime na Kozari" su grad Prijedor, turističke organizacije Prijedor, Kozarska Dubica, Novi Grad i Gradiška, te Nacionalni park "Kozara".

Pokrovitelj je grad Prijedor, a organizaciju su pomogli i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, kao i prijatelji manifestacije. 

Kompanija m:tel je za sve posjetioce omogućiti zabavno druženje kroz učešće u popularnim formatima takmičenja, ali i obezbijediti poklone za pobjednike u takmičarskim disciplinama, a na m:tel-ovom štandu posjetioci će imali priliku da se informišu o svim aktuelnim m:tel ponudama i uslugama, kupe Dopuna brojeve i dopune, te da osvoje prigodne poklone.

\SRNA\